Kto ma największe szanse na rządzenie w naszym mieście przez kolejne lata? Kto Cię zawiódł, a komu chcesz dać drugą szansę? Podziel się swoimi spostrzeżeniami ze świadomym elektoratem.
TEMAT: Wybory 2010 KANDYDACI NA BURMISTRZA OLKUSZA
Wybory 2010 KANDYDACI NA BURMISTRZA OLKUSZA
1 rok, 5 mies. temu #609
PRZEWIDUJĄCY
W NAJBLIŻSZYCH WYBORACH SAMORZĄDOWYCH , KTÓRE NAJPRAWDOPODOBNIEJ ODBĘDĄ SIĘ 21 LISTOPADA BR, KANDYDATAMI NA BURMISTRZA MIASTA I GMINY OLKUSZ BĘDA:
1. JACEK OSUCH - PIS,
2. PAWEL PIASNY - WSPÓLNOTA SAMORZADOWA,
3. STANISŁAW PIECHOWICZ - SAMORZĄD 2007 - 2013,
4. DARIUSZ RZEPKA - PLATFORMA OBYWATELSKA,
5. CZESŁAW ŻAK - LEWICA.
O:Wybory 2010 KANDYDACI NA BURMISTRZA OLKUSZA
1 rok, 5 mies. temu #612
POINFORMOWANY
NCIS napisał:
"Hmm...patrząc na te nazwiska nie widzę odpowiedniego gospodarza na urząd Burmistrza Miasta i Gminy Olkusz.."
A JA WIDZĘ - BĘDZIE NIM PAN CZESLAW ŻAK.
NAJLEPIEJ WYKSZTAŁCONY, O DUŻYM DOŚWIADCZENIU ZAWODOWYM.
POTRAFIŁ DOPROWADZIĆ DO JEDNEJ WSPÓLNEJ LISTY NA LEWEJ STRONIE SCENY POLITYCZNEJ W OLKUSZU I POWIECIE OLKUSKIM.
BARDZO MOCNO POPIERANY PRZEZ BYŁEGO POSŁA JANA ORKISZA.
1 rok, 5 mies. temu #613
gosc
do PRZEWIDUJĄCY i POINFORMOWANY:
1. wyłącz "caps lock" na klawiaturze
2. znajdź młotek
3. sprawdź, czy młotek, który znalazłeś ma co najmniej 0,5 kg (pół kilo)
4. sprawdź, gdzie najbliżej leczą schizofrenię
5. pie.....lnij się tym młotkiem w głowę
nic lepszego Ci nie mogę doradzić
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 4 mies. temu przez admin.
A JA WIDZĘ - BĘDZIE NIM PAN CZESLAW ŻAK.
NAJLEPIEJ WYKSZTAŁCONY, O DUŻYM DOŚWIADCZENIU ZAWODOWYM.
POTRAFIŁ DOPROWADZIĆ DO JEDNEJ WSPÓLNEJ LISTY NA LEWEJ STRONIE SCENY POLITYCZNEJ W OLKUSZU I POWIECIE OLKUSKIM.
BARDZO MOCNO POPIERANY PRZEZ BYŁEGO POSŁA JANA ORKISZA.
Dla mnie to on może nawet doprowadzić do wspólnej listy PO z PiS ale i tak na niego nie zagłosuje. Olkusz zbyt długo nie miał i pewnie nie będzie mieć dobrego "gospodarza". Obecni kandydaci:
Na podstawie zacytowanej listy już widać, że wybór nie będzie łatwy. Brak jest wyrazistego kandydata gotowego do realizacji koniecznych, społeczno-polityczno-gospodarczych przemian, których, jak pokazały wydarzenia ostatnich miesięcy, nasz kraj bardzo potrzebuje.
Ostatnie wybory prezydenckie napawają optymizmem. Duet Komorowski - Tusk, wykorzystując silne poparcie rozsądnej części społeczeństwa, powinien nadal osłabiać wpływ na nasze państwo tych, którzy pod pozorem "niesienia światła" tak naprawdę dzielą kraj, i prowadzą go w średniowieczne ciemności.
Wszystkie ankiety prowadzone przez niezależne ośrodki badania opinii wskazują, że większość społeczeństwa w Polsce oczekuje zwiększenia dystansu między państwem i kościołem. W Polsce tak, w Olkuszu oczekiwania rozkładają się nieco inaczej. Jednak trudno jest przewidzieć ostateczny wynik wyborów. Chciałoby się więc, aby w Olkuszu wygrał silny kandydat, który będzie gotowy do wypełniania nowych, odważnych wyzwań.
Pocieszające jest to, że w kraju od pewnego czasu wszystko idzie w dobrym kierunku. Ale czas pokaże, jak będzie.
Acha, i jeszcze taki mały problem: Ktoś napisał, że obecny burmistrz, Pan Rzepka, wystartuje z listy PO, ale z tego co wiem, nie jest członkiem PO.
Jeżeli to prawda, to, po pierwsze, może Pan Dariusz jednak wstąpi do PO, aby zachować CZYTELNĄ łączność i zależność między PREZYDENTEM, który jest z PO, TUSKIEM, który jest Premierem z PO, i członkami olkuskiej i krajowej PO?!
A po drugie, gdyby Pan Rzepka zdecydował się jednak tylko na funkcjonowanie w "wygodnej próżni", to, czy w takiej sytuacji, PO, pierwszej siły politycznej w Polsce, nie jest stać na wystawienie własnego kandydata na burmistrza?!
1 rok, 5 mies. temu #623
Eugieniusz
Rzepka ma nowy atut - jak piszą w Przeglądzie , właśnie dostał nagrodę dla najlepszego samorządu w Małopolsce . Przez wyborami - nagroda na wagę złota ...
1 rok, 5 mies. temu #625
Mieciu
Tu sie nie zgodze, choc fanem burmistrza nie jestem. W innych gminach tez sa wybory, a wybrali akurat nasza, wiec to chyba nie ten powod. Organizacje pozarzadowe maja sie w tym miescie bardzo dobrze, czego moglem na wlasnej skorze doswiadczyc. A nagroda nie jest dla burmistrza, tylko dla calego urzedu, bo nie tylko burmistrz w nim pracuje. A chyba normalne, ze nagrode odebral on, a nie pani Gienia z pokoju 534.
1 rok, 5 mies. temu #627
Eugieniusz
Mieciu , chyba źle mnie zrozumiałeś - nic nie mam do Rzepki , cieszę sie ,że Olkusz dostał taką nagrodę - stwierdzam po prostu , że burmistrz dzięki nagrodzie odsadził na starcie przed wyborami resztę konkurentów o pięć długości .
Co co organizacji pozarządowych w Olkuszu - zgadzam się z Tobą .
1 rok, 5 mies. temu #628
Mieciu
No to sie zgadzamy Z niecierpliwoscia czekam, az starostwo cos dostanie bo jakos biedaki nic nie moga dostac. Moze sie marszalek obrazil... Jak to mowia: biednemu zawsze wiatr w oczy
1 rok, 5 mies. temu #635
gucio
Ale słodzicie Kalarepce
Wasze komentarze przekonują mnie tylko, jak bardzo uboga jest Wasza wiedza na temat konkursów. Te rzekome eliminacje i rzeczowe ocenianie, to nic innego, jak odpowiedni lobbing w jury
Olkusz, czy raczej Burmistrz w ostatnim czasie otrzymali kilka nagród za współpracę z przedsiębiorcami i rozwój gminy.
Wiecie co, ja chyba nie znam żadnego przedsiębiorcy z Olkusza, który pozytywnie wypowie się o obecnym Burmistrzu. A Wy znacie?
Teraz już rozumiecie jak wyłania się "zwycięzców" w takich konkursach?
[quote="Fazi" post=11218]Polecam Efectin - na refundowaną receptę nie więcej jak 60 zł , a może pomóc :-D
Co więcej, Rzepka rządzi w imię boga nieistniejącego, a tacy są najgorsi, zgnoją
[quote="Kibic" post=11211][quote="Fazi" post=11203]Polaków o historii rozmowy - emocje i gorączka a każdy nagina fakty tak jak mu pasuje. Tu coś ubarwi, tu coś przemilczy, tu przei
[quote="stin" post=11205][quote="van van" post=11204]Straże gminne do likwidacji !!! Bardzo dobrze!
Popieram rękami i nogami !!! Zlikwidowac natychmiast ! ( co za zgodnośc ?!
Tusk w Europie przegrał wszystko
Na szczytach Unii Europejskiej kanclerz Merkel może zapytać Donalda Tuska najwyżej o pogodę w Polsce, a prezydent Sarkozy o godzinę. O stanowisko Polski w jakiejkol
A ja dzisiaj obserwowałem trzech panów z Firmy Rodzinnej Wodociągi Olkuskie . Godzina 8.30 , podjechali firmową ciężarówką pod Biedronkę. Spokojne zakupy, potem jeszcze świeże pieczywo w piekarni obok
Prawidłowość procesu przekształacenia Zespołu Opieki Zdrowotnej w Olkuszu oraz sprawowania przez powiat olkuski nadzoru nad działalnością NZOZ Nowy Szpital w Olkuszu.
Wystąpienia pokontrolne NIK n