wtorek 07.09
Olkusz Olkusz Olkusz Olkusz Olkusz
15 °C 16 °C 17 °C 16 °C 16 °C
  Wtorek     Środa     Czwartek     Piątek     Sobota  
Przegląd TV Forum Blogi Konkursy Interwencje
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Przegląd Olkuski PO POLECA FORUM

Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Dobre chęci i szczera troska? Kora o Rzepce
(1 wejść) (1) Gość
Kto ma największe szanse na rządzenie w naszym mieście przez kolejne lata? Kto Cię zawiódł, a komu chcesz dać drugą szansę? Podziel się swoimi spostrzeżeniami ze świadomym elektoratem.
W dół
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 12
TEMAT: Dobre chęci i szczera troska? Kora o Rzepce
Dobre chęci i szczera troska? Kora o Rzepce 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu  
Polecam artykuł z Gazety Wyborczej Ta straszna Kora. Można przeczytać opinie drugiej strony - Kory - na temat zbierania datków dla powodzian w trakcie tegorocznych Dni Olkusza.

Leniwym polecam cytat: "Kora "zgarnęła większą cześć pieniędzy przeznaczonych dla artystów", które ponoć miano przekazać powodzianom, zamiast płacić artystom. Otóż to burmistrz Olkusza mnie, menedżerowi, na kilka dni przed koncertem w rozmowie telefonicznej zaproponował, żebyśmy zrezygnowali z występu, a wówczas on przekaże nasze pieniądze na powodzian. Należy pamiętać, że mój zespół to kilkanaście osób: muzycy, akustycy, oświetleniowcy, techniczni, kierowcy itd. Oni wszyscy mają rodziny i to jest ich praca. Mimo to podjąłem rozmowę, stawiając warunek, że zrzekniemy się naszego zarobku, odwołując koncert, jeżeli burmistrz Olkusza oraz jego radni zrobią to w takim samym stopniu jak my! Moja propozycja nie spotkała się z przychylnym przyjęciem, burmistrz nie próbował też zorganizować akcji wymagającej odrobiny inicjatywy z jego strony, na przykład przygotowania wolontariatu do zbierania datków podczas koncertu, wspólnego przekazania przez miasto i zespół określonej sumy etc. Możliwości jest wiele. Organizatorzy koncertu sumitowali się i przepraszali za swego burmistrza, czuli się zażenowani."

NA PROŚBĘ UŻYTKOWNIKA PP ADMINISTRATOR DOKONAŁ ZMIANY NAZWY AUTORA TEGO WĄTKU.
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
PePePe

Ostatnio zmieniany: 2010/07/31 14:10 Przez admin.Powód: podobieństwo nazwy użytkownika do istniejacego nicku PP
Reply Quote

O:Dobre chęci i szczera troska? Kora o Rzepce 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu  
Admin, mam prośbę.
Proszę o moderację tego wątku, albowiem osoba, która to wkleiła podpisała się inicjałami sugerującymi, że autorem wpisu jestem ja. Tymczasem to nie ja wznowiłem nowy wątek

Widocznie mój blog, zaczyna kogoś uwierać!

pzdr
Paweł Piasny
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
PP

Reply Quote

O:Dobre chęci i szczera troska? Kora o Rzepce 1 Miesiąc temu  
Kora wraz z zespołem daje kilka o ile nie kilkanaście koncertów miesięcznie, więc jeżeli z jednego honorarium by zrezygnowała to wielkiej straty by nie poniosła. Poza tym z tego co sobie przypominam podczas koncertu można było wspomóc powodzian!!!
Wpisz kod   
kitek

Reply Quote

Kitek - tutaj chodzi o prawdę. W lokalnej prasie pan Rzepka przedstawiał powyższą sprawę, delikatnie mówiąc w zupełnie innym świetle.
W artykule menedżer Kory wspomina, że zespół by skłonny zrezygnować z wynagrodzenia - pod pewnymi warunkami, na które pan Rzepka nie chciał się jednak zgodzić.
Panu burmistrzowi łatwiej proponować komuś rezygnację z wynagrodzenia, niż samemu zdobyć się na taki gest.
Wpisz kod   
Jacek

Reply Quote

Jacek, nie chcę stawać po którejkowiek ze stron, ale:
po primo mamy słowo przeciwko słowu, kto mówi prawdę, zależy kto ocenia i do czego chce to wykorzystać,
po secundo pan menadżer ma lukę w wiedzy na temat kodeksu pracy - w RP za diabla iwana nie ma sposobu na to, żeby zrzec się pensji, zabawne, ale prawdziwe.
Wpisz kod   
wojciech

Reply Quote

Nie mam na myśli zrzeczenia, rozumianego jako dobrowolne "nie przyjęcie" wynagrodzenia. Piszę o dobrowolnym przekazaniu swojego jednomiesięcznego wynagrodzenia na pomoc dla powodzian.

Wojtek, przypomnij nam proszę jak w Przeglądzie przedstawiano sprawę koncertu Kory. Wtedy będziemy mogli wrócić do rozważań nad tym kto mówi prawdę, a kto nie.
Wpisz kod   
Jacek

Reply Quote

wojciech napisał:

po primo
po secundo .

po tercio, dlaczego wiele samorządów aktywnie zaangażowało się w pomoc dla powodzian, kasa szła nie tylko ze zbiórki pośród urzędników, ale także wykonano dotacje celowe z kasy budżetu. da się? da się!
Wpisz kod   
Pawel, ale nie ten

Reply Quote

O:Dobre chęci i szczera troska? Kora o Rzepce 1 Tydzień, 4 dni temu  
Jacek, możesz wskazać w której to prasie Burmistrz przedstawiał tę sprawę jak to sam ująłeś"delikatniej mówić" inaczej?? Na bieżąco śledzę lokalną prasę, ale wypowiedzi burmistrza nie widziała... w internecie też nic nie ma?
Tak więc o którą prasę chodzi?
Wpisz kod   
ktoś

Reply Quote

W gazecie krakowskiej jak dobrze pamietam
Wpisz kod   
Julia

Reply Quote

Dziękuję za podpowiedź! Artykuł znalazłam, ale z niego nie wynika nic nadzwyczajnego. Burmistrz chciał odwołać koncert, co nie znalazło się z przychylnością managera zespołu. Koncert się odbył. Wobec czego nie rozumiem wzburzenia Jacka jakoby burmistrz miał przedstawiać całą sprawę inaczej ...
Uważam, że przy odrobinie dobrej woli Kora mogłaby koncert odwołać ...
Zaś tłumaczenia późniejsze i wywiad z managerem w dodatku Gazety Wyborczej uważam za próbę "wybielenia" zespołu i Kory ...
Wpisz kod   
ktoś

Reply Quote

Do góry
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 12

Ostatnio na forum

ziiimno
Zrobiło się zimno jak na Syberii temperatura w nocy dochodzi do 7 stopni małe dzieci zaczynają przymarzać do wanny ale że prezes SM mieszka w prywatnym domu jego spółdzielni to nie interesuje. Mamy także świetnego przewodniczącego rady spółdzielni p. Drapacza ale ten w domu futrzaka któremu ...
O:Dożynki 2010
byłem, całkiem fajnie ale cudów nie było; lepiej było w tamtym roku w Gorenicach
O:Skarga na Zarząd Powiatu w Olkuszu
Panie radny Orkisz proszę podać informacje kiedy odbędzie się sesja rady powiatowej w sprawie tej skargi
chyba nikt nie był :) albo totalna klapa i nikt się nie wypowiada :)
mnie też się podobało, fajnie przygotowane, bardzo miła atmosfer i oczywiście zabawa udana :) więcej takich imprez!
Był ktoś na tych dożynkach ?
świetna impreza, super dekoracje na wesoło , bardzo fajnie
O:jestem za...
A nie macie wrażenia , że ten wątek na forum to typowa wrzutka autora tych ogłoszeń - robi sobie gostek spod Olkusza kampanie za sporą forse to i chce żeby o tym mówili , daje ogłoszenia juz 3 tygodnie ,a tu zero zainteresowania - no to co trzeba zrobić ? Trochę zmanipulowanego hałasu - że nib...
Poseł Gowin był - to Ci nie wystarczy!? Fajnie pracujesz, zajmij się robotą ;) a nie wypisywaniem na forum bo Cię wywalą ;)
masz rację anka!! jestem za jest irytujące. Od razu ciśnie się na usta a nawet przeciw :-D
Nie mów , Wielki Świat w Osieku , co Komorowski tam przyjechał albo Amgela Merkel ?
Nie zgodzę się, że Rzepka Kalarepka na siłę szuka znajomych na facebeooku i naszje klasie albo robił to natrętnie. Jeżeli nie masz ochoty mieć go w swoich znajomych nie przyjmujesz zaproszenie i do widzenia. Nie uważam też, żeby to było mało profesjonalne. Widocznie dużo krzyczysz a mało wi...
Ja byłam i mi się podobało. Trochę zimno, ale na to akurat nikt nie miał wpływu. Uważam, że impreza byłą bardzo udana. Poza tym podczas oficjalnej części Wielkim Światem powiało :) Pozdrawiam sceptycznie nastawionych Kolegów
a mnie się podoba :) owszem mało dynamiczna, ale intrygująca. w tym wydaniu wpadło hasło, ciekawa jestem, co będzie za tydzień. lepsze to niż szukanie na siłę znajomych na Facebooku i NK przez Pana Rzepkę, trochę za poźno, jakieś 3-4 lata :P trochę to natrętne i mało profesjonalne Panie...
to się Osiek nie popisał :-D
Takie ogłoszenie to przede wszystkim kasa , macie pojęcie ile kosztuje ogloszenie na połowę strony przez trzy wydanie ? Jaki z tego dla kogo pożytek ? Jeśli to kampania to średnio udana .